Triodos Bank en OVG starten joint-venture

Triodos Bank en OVG starten joint-venture

Projectontwikkelaar OVG en Triodos Bank starten een joint-venture die zich richt op de ontwikkeling en realisatie van duurzame vastgoedprojecten in de sectoren onderwijs, kunst & cultuur en zorg. De duurzame bank en de duurzame projectontwikkelaar bundelen hun krachten om de sector van maatschappelijk vastgoed te verduurzamen.

Maatschappelijk belang
Het maatschappelijk belang van duurzaam bouwen wordt al jaren door Triodos Bank en OVG onderstreept. De beide organisaties werken al intensief samen bij de ontwikkeling en realisatie van het duurzaamste kantoorgebouw van Europa: het nieuwe kantoor van TNT, onder de naam TNT GREEN Office Project.

Peter Blom, bestuursvoorzitter Triodos Bank: “De vraag naar meer duurzaamheid in maatschappelijke bouwprojecten groeit sterk. De sociale en culturele sector hebben bij de realisatie van hun vastgoed behoefte aan focus passend binnen een ambitieuze strategie en bovenal aan een transparante wijze van samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers.”

Coen van Oostrom, directievoorzitter OVG: “In de praktijk zijn er weinig vastgoedbedrijven die een ondernemende oplossing bieden voor de vraag die er speelt bij onderwijs, zorg en cultuur op het gebied van duurzaamheid en innovatieve samenwerking. OVG en Triodos Bank bundelen in dit nieuwe bedrijf exact de juiste competenties”

Directie

Triodos Bank brengt de activiteiten en expertise van Triodos Real Estate Development onder in deze nieuwe onderneming. De directie van de nieuwe onderneming zal bestaan uit de heer Bert Krikke (voorheen directeur Triodos Real Esate Development) en de heer Thomas Ummels (voorheen directeur projectontwikkeling bij OVG).