Twee nieuwe duurzame distributiecentra in Limburg

Twee nieuwe duurzame distributiecentra in Limburg

In Limburg worden twee nieuwe duurzame distributiecentra gebouwd voor de medische technologie bedrijven Med-tec op Business Park Trilandis in Heerlen en voor Stryker op Trade Port Noord in Venlo. Dit meldt Transportonline op haar website.

MedTec

Initiatiefnemer en ontwerper van het nieuwe MedTec distributiecentrum is Archicom Consultants + Archineers + Managers. Er is gekozen voor nieuwbouw voor het opvangen van toekomstige groei en het samenvoegen van twee locaties in één gebouw. Voor het gebouw (5200 m2) zijn verschillende technieken toegepast zoals vloerverwarming en driedubbele beglazing.  Hierdoor gaat er behoorlijk bespaard worden op operationele kosten.

Stryker

Medisch technologiebedrijf Stryker gaat zijn intrek nemen in een nieuw BREEAM gecertificeerd distributiecentrum. Het heeft de BREEAM-kwalificatie ‘Very good’ ontvangen en is daarmee een van de eerste gebouwen die deze kwalificatie ontvangt. Vastgoedgroep Goodman bouwt het magazijn (7934m2) op zijn eigen logistieke bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo. Met de bouw bespaart Spyker op de explotatiekosten van het gebouw door in de ontwerp – en bouwfase keuzes te maken die in lijn liggen met de BREEAM-criteria.

Groen vastgoed

Goodman profileert zich als ‘groene vastgoedinvesteerder’. In 2009 ontving het bedrijf het eerste gouden precertificaat voor een logistiek gebouw van de Duitse Vereniging voor Duurzaam Bouwen (DGNB) voor de planning en het ontwerp van zijn Herten Logistics Centre, een op maat gebouwd warehouse van 35.000 vierkante meter.