Gezocht: een flexibel en duurzaam RAI-gebouw

Gezocht: een flexibel en duurzaam RAI-gebouw

Amsterdam RAI gaat door middel van een prijsvraag op zoek naar alternatieven binnen het schetsontwerp van het nieuwe Scheldepleingebouw. Het flexibel congres- en kantoorgebouw moet het BREEAM-NL excellent niveau behalen.

Nieuw schetsontwerp

Voor het nieuwbouwplan op de hoek van de Wielingenstraat en het Scheldeplein wordt samengewerkt met Benthem Crouwel Architects en ingenieursbureau Nelissen. Het schetsontwerp van het Scheldepleingebouw wordt de komende maanden uitgewerkt tot definitief ontwerp. De inzenders die een oplossing insturen waarmee een hogere duurzaamheidsscore wordt behaald, maken kans om in het bestek van het nieuwe gebouw opgenomen te worden.

BREEAM-NL Challenge

De prijsvraag heet BREEAM-NL Challenge en wordt gelanceerd op 19 september tijdens de kick-off van de Dutch Green Building Week. Dit gebeurt door Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architects in samenwerking met de Dutch Green Building Council, die het keurmerk beheert.

Building Holland congres

De BREEAM-NL Challenge zal jaarlijks onderdeel worden van de Building Holland-vakbeurs voor ontwerp en bouwtechniek voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming. Building Holland 2012 wordt gehouden van 17 tot en met 19 april 2012 in Amsterdam RAI.