Nominaties BREEAM-NL Challenge bekend gemaakt

Nominaties BREEAM-NL Challenge bekend gemaakt

Building Holland heeft toeleveranciers uitgedaagd om met innovatieve, technische oplossingen te komen voor de nieuwbouw van de Amsterdam RAI.

Nominaties

Building Holland heeft de volgende bedrijven genomineerd:

In totaal waren er 32 ideeën ingediend, afkomstig van 23 inzenders. Welke genomineerden daadwerkelijk hun voorstel kunnen realiseren wordt in het eerste kwartaal van 2012 bekend gemaakt.

BREEAM-NL Excellent

Het Elicium, het nieuwste gebouw van Amsterdam RAI, is in september 2009 geopend. Het volgende nieuwbouwproject is een flexibele congres- en kantoortoren op de hoek van het Europaplein en de Wielingenstraat. Het doel is om voor de Amsterdam RAI een BREEAM-NL Excellent te behalen. Dat is het hoogst mogelijke certificering op binnen het nieuwbouwlabel van de Dutch Green Building Council.

Organisatie

Op dit moment zijn Benthem Crouwel Architects en ingenieursbureau Nelissen betrokken bij het nieuwbouwprojecten. Het schetsontwerp wordt medio december uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het eerste kwartaal van 2012 wordt het technisch ontwerp afgerond met daar het bestek aan gekoppeld. Vanaf september 2013 start de uitvoeringsfase van het Scheldepleingebouw.

Bron: Building Holland