29 duizend euro extra voor energieneutrale renovatie

29 duizend euro extra voor energieneutrale renovatie

Voor een energieneutrale renovatie is er een extra financiering mogelijk van 29 duizend euro. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Extra hypotheek voor energieneutrale woningen’ dat het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting NIBUD uitvoerde in opdracht van de Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV).

Oplopend tot 29 duizend euro

Bij een aankoop van een energieneutrale woning kan de extra hypotheek oplopen naar 15,5 duizend euro. Het NIBUD heeft onderzocht of er extra financiering mogelijk binnen de normen van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Huishoudens met een energieneutrale woning betalen geen energielasten, omdat deze zelf opgewekt worden. Hierdoor ontstaat voor deze huishoudens meer ruimte in het budget en kan een hogere hypotheeklast aan worden gegaan. Bij een renovatie van een woning met energielabel D naar energieneutraal is een extra hypotheek van achttien duizend euro (energielabel D) oplopend tot 29 duizend euro (energielabel G) mogelijk.

Energiesprong

Het programma ‘Energiesprong’ met een looptijd van 2010 tot 2014 wordt uitgevoerd door SEV in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties/WWI, met als doel een marktinnovatie op gang te brengen ten gunste van een andere energie-aanpak in de gebouwde omgeving.

Bekijk het rapport

Rapport Energieneutrale Woningen

Bron: Duurzaam Gebouwd