Imtech doet goede zaken in Duitse zorgsector

Imtech doet goede zaken in Duitse zorgsector

Technisch dienstverlener Royal Imtech heeft een Duitsland nieuwe orders ter waarde van dertig miljoen euro afgesloten in de Duitse zorgsector. Het bedrijf merkt een toenemende behoefte energie-efficiëntere toepassingen bij ziekenhuizen, zorginstellingen en medische onderzoekscentra.

Toepassingen

Voorbeelden van toepassingen zijn warmte-krachtoplossingen, decentrale energiecentrales, thermische energie, specifieke elektrische energie, warmteterugwinning, HR verwarming, energiezuinige datanetwerken, energiezuinige LED-verlichting en energy contracting.

Kostenbesparing

Bestuursvoorzitter Rene van der Bruggen van Imtech: “Duitse zorgsector gaat in toenemende mate over op een energie-efficiëntie technische infrastructuur. Hierbij wordt een breed scala aan technische energie-oplossingen toegepast die volledig aansluiten op de primaire en secundaire zorgprocessen. Het resultaat is niet alleen een substantiële kostenbesparing, maar ook een aanzienlijke verbetering van de duurzaamheidsprestaties, passend bij het toenemend besef dat duurzaamheid belangrijk is.”

Nieuwe orders

De nieuwe orders komen van het Centrum voor Operationeel Geneeskunde van de Universiteit van Dusseldorf, het Dominikus en SANA ziekenhuis in Dusseldorf, de Rheinische Kliniken in Bonn, de Bergmannsheim Universiteitskliniek in Bochum, diverse medisch onderzoekscentra in Julich, evenals het CECAD medisch laboratorium in Keulen.
Eerder haalde Imtech onder meer een order in het Britse onderwijswezen binnen.

Bron: persbericht Imtech