“Huurders en eigenaren kantoren maken onnodige kosten”

“Huurders en eigenaren kantoren maken onnodige kosten”

Huurders en kantooreigenaren maken onnodige kosten in de exploitatie, vanwege hoge management ‘fees’ en hoge energiekosten. Volgens vastgoed- en facilitymanager Pro Estate en energiebedrijf Bas Energie kan er energie en geld bespaard worden met een ‘service estate community’.

‘Service estate community’

Christiaan Rutgers van Pro Estate legt uit wat dit inhoudt: “De ‘service estate community’ is een marktgerichte en geïntegreerde werkwijze van alle betrokkenen. Door een veel efficiëntere aanpak is de management fee gemiddeld twintig procent lager. Deze fee moet gebaseerd zijn op de prestaties van het vastgoedmanagement. Hierdoor is de vastgoedmanager ook risicodragend en zal daardoor meer kwaliteit leveren aan de huurders en eigenaar en dit tevens eisen van leveranciers.”

Servicekosten

De maandelijkse servicekosten van de ‘community’ staan vast op basis van ‘fair use’ en gemiddeld vijf tot tien procent lager dan gebruikelijk. Volgens de initiatiefnemers zijn er grote besparingen te behalen met de energie – en administratiekosten onder meer door aanpassing van de verlichting en het plaatsen van bewegingsmelders.

Bron: persbericht Pro Estate en Bas Energie