Financiering energiebesparing en duurzame energie in gebouwde omgeving

Financiering energiebesparing en duurzame energie in gebouwde omgeving

Woensdag 13 juni vindt het congres ‘Financiering energiebesparing en duurzame energie in gebouwde omgeving’ plaats. Met een lagere, financiële drempel kan er meer energiebesparing en duurzame in de gebouwde omgeving worden gerealiseerd.

Financiering

Financiering is een belangrijk onderdeel bij energiebesparing en toepassing van duurzame energie bij de gebouwde omgeving. Dit is ook zichtbaar bij de Green Deals, het overheidsinstrument om met de markt te werken aan duurzame initiatieven. Zo hebben banken (Beraad Groenfondsen) en bouw-, installatie- en energiebedrijven een Green Building Deal voor groenfondsen ingediend.

Programma congres

Dit congres start met overheidsbeleid en financiële regelingen. Sprekers zijn vertegenwoordigers uit alle sectoren van financiering met zowel theoretische kennis als ervaring in de praktijk. Op dit congres zijn onder meer sprekers van ECN, AgentschapNL, Rabobank, e2cleantech, Strukton en Cofely. Zo presenteert ECN de resultaten van hun onderzoek naar het (beperkte) aanbod van financiële regelingen. ECN pleit voor een gerichter overheidsbeleid, voor garantieregelingen, fiscale maatregelen, investeringsfondsen en wettelijke aanpassingen. Verschillende financieringsvormen zoals reguliere subsidies, leningen, private equityfunds, Esco-vormen en hybride financieringen komen ook aan de orde.

Doelgroep

Het congres is ontwikkeld voor betrokkenen uit de gebouwde omgeving zoals de facilitair en vastgoedmanagers en energie-inkoper. Het congres is ook interessant voor beleidsmedewerkers van overheden, ondernemers en financieel adviseurs.

Datum en plaats

Het congres vindt plaats op 13 juni 2012 bij het F&B Training Center te Hilversum.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen EUR 495,- exclusief BTW. Hierbij inbegrepen zijn de kosten voor digitale syllabus, lunch en consumpties. FedEC-leden ontvangen 10% korting.

Programma

Bijgevoegd is het programma van de dag.
FedEC congres 13 juni programma.pdf