PROVADA 2012 – Corporatie De Alliantie houdt vast aan groene ambities

PROVADA 2012 – Corporatie De Alliantie houdt vast aan groene ambities

Corporatie De Alliantie gaat 100 panelen op haar daken installeren. Leverancier is Do The Bright Thing. De panelen worden voor eind 2012 geplaatst. Hiertoe hebben beide partijen tijdens de PROVADA 2012 een contract met elkaar ondertekend. Verdere details van het contract worden de komende maanden uitgewerkt.

Ambities

Woningcorporatie de Alliantie is actief in regio’s Amsterdam, Almere en Amersfoort. Het wil binnen tien jaar een CO2-reductie van 25 procent behalen. Ook wil het de helft van de 56 duizend woningen, 28 duizend woningen, in tien jaar naar een energielabel B brengen door renovatie, isolatie en energiezuiniger installaties.

Op de helft

De Alliantie houdt hiermee vast aan de ambitie die de voormalige bestuursvoorzitter Jim Schuyt heeft uitgesproken. Schuyt zei destijds dat voor 2015 12 duizend woningen de ‘energiesprong’ naar energielabel B gemaakt hebben. Om dit te realiseren, investeert de huisvester de komende vijf jaar een kleine 162 miljoen euro in bouwkundige en energetische maatregelen. Het betekent dat de Alliantie in de periode 2015 – 2020 nog een goede 16 duizend woningen naar een energielabel B moet gaan brengen. Dat wordt nog een hele kluif, want medio 2011 had nog 55 procent een energielabel lager dan C.