Titia Siertsema nieuwe voorzitter voor UNETO-VNI

Titia Siertsema nieuwe voorzitter voor UNETO-VNI

Titia Siertsema is door het bestuur van UNETO-VNI voorgedragen als de nieuwe voorzitter. Ze wordt de opvolger van de huidige voorzitter Marcel Engels.

Algemeen directeur

UNETO-VNI is de brancheorganisatie voor de installatiesector en de technische detailhandel. Formeel wordt 26 juni besloten over haar benoeming. De afgelopen tien jaar was Siertsema (55) algemeen directeur van de UNETO-VNI. Eerder was zij regiodirecteur bij Eneco. Ze is ook bestuurslid van maatschappelijke investeerder Start Foundation en 2BA, een bedrijf dat uniforme artikelbestanden voor de installatiebranche exploiteert.

Energiebesparing en duurzaamheid

Siertsema: “Ik verheug me erop om me als voorzitter te gaan inzetten voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Ik ga me vooral richten op het versterken van onze lobbyactiviteiten en het vormgeven van een krachtig innovatiebeleid. “Met thema’ s als energiebesparing en duurzaamheid kunnen de installatiebranche en de technische detailhandel de Nederlandse economie en de werkgelegenheid een forse impuls geven. Zorgtechnologie biedt daarnaast oplossingen voor het terugdringen van de zorgkosten en verdere ontwikkeling van de sector. Daarbij is nog veel te bereiken.”

Communicatie

Om de doelen van UNETO-VNI te realiseren, speelt communicatie volgens Siertsema een belangrijke rol. “Ik ga daarom extra aandacht geven aan ons mediabeleid om onze boodschap krachtig naar buiten te brengen. In mijn functie zal ik volop gebruikmaken van het grote netwerk dat ik binnen en buiten de vereniging heb opgebouwd. Ik voel mij vereerd dat UNETO-VNI mij heeft gekozen om deze uitdagende taak de komende jaren te vervullen.”

De vacature van algemeen directeur bij UNETO-VNI wordt later dit jaar ingevuld.

Bron: UNETO-VNI