Co2mfort-Office krijgt Keurmerk Slimbouwen voor innovatieve klimaatgevel

Co2mfort-Office krijgt Keurmerk Slimbouwen voor innovatieve klimaatgevel

Het project Co2mfort-Office, het hoofdkantoor van Solarlux Nederland in Nijverdal, heeft het Slimbouwen Keurmerk ontvangen van de Stichting Slimbouwen.

Dubbele gevel

Het Co2mfort-Office heeft een dubbele gevel: Een geïsoleerde gevel, bestaande uit houten vouwwanden met isolatieglas, vormt de ruimteafsluiting aan de binnenzijde. De gevel aan de buitenzijde bestaat uit een verplaatsbaar schuif-draaisysteem als glasvlak. Beide gevels kunnen onafhankelijk van elkaar variabel geopend worden. Voordeel is dat er geen kostbaar ventilatiesysteem nodig is, met minder onderhouds- en bedrijfskosten als resultaat.

Installatiearm gebouw

De jury heeft Solarlux het SlimbouwenKeurmerk uitgereikt omdat: “Het een opmerkelijk gebouw is waarbij de gebruikers van dag tot dag of van uur tot uur de gevel op diverse posities kunnen instellen. Het keurmerk is met name verleend op de aspecten Flexibiliteit, Energie en Duurzaamheid. Het gebouw scoort hoog omdat het gevelconcept, op zichzelf al flexibel, het gebouw installatiearm maken. Daarmee is het gebouw qua mogelijke herindeling ook flexibel. Energetisch scoort het gebouw goed, gelet op ontwerpberekeningen, maar ook blijkend uit praktijkmetingen. Tot slot scoort het gebouw hoog op duurzaamheid doordat het gebouw energiebesparend is en er tijdens de bouw zuinig omgegaan is met grondstoffen.”

Slimme projecten

Door de introductie van haar keurmerk wil de Stichting Slimbouwen innovatie van onderaf in de bouwketen stimuleren. Ze creëert hiermee een impuls voor de industrie. In de toekomst bouwen we niet langer, maar assembleren en installeren we Slimme projecten op basis van Slimbouwen producten en concepten.

Bron: Slimbouwen.nl