ASR sluit twee Green Leases, Corio kiest Unica voor WKO Hoog Catherijne

ASR sluit twee Green Leases, Corio kiest Unica voor WKO Hoog Catherijne

Vastgoedbelegger ASR heeft twee duurzame huurcontracten afgesloten met chocoladewinkel Villa Chocola en modeketen Ulla Popken, beiden uit Enschede. Corio heeft Unica Ecopower gekozen voor de exploitatie van de installatie voor warmte-koude-opslag (wko).

ASR

ASR heeft twee overeenkomsten gesloten met daarin een aantal duurzame afspraken. Er zijn afspraken gemaakt over het gebruik van energiebesparende verlichting en de invoering van waterbesparende voorzieningen. In winkelcentrum De Klanderij (ca. 19.000 m2), waar beide winkels gevestigd zijn, wil vastgoedbelegger ASR een aantal duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren. Vanaf 2012 worden er enkel greenleases afgesloten.

Corio

Corio heeft Unica Ecopower gekozen voor de exploitatie van de installatie voor warmte-koude-opslag (WKO) voor het nieuwe Hoog Catharijne. Unica Ecopower neemt de komende vijftien jaar de exploitatie van de wko in de eerste fase van het nieuwe Hoog Catharijne voor zijn rekening nemen. Dit houdt in dat Unica Ecopower verantwoordelijk wordt voor het onderhoud, het beheer, de energielevering, de facturatie en de advisering over het energieverbruik. Winkelcentrum Hoog Catharijne wordt ingrijpend vernieuwd en uitgebreid met 35.000 vierkante meter.

Vraag aan de lezer
Binnen de vastgoedmarkt worden steeds meer Green Leases afgesloten. Wat is uw ervaring met een Green Lease?

Bron: PropertyNL