Rekentool kantoortransformatie fiscaal uitgebreid

Rekentool kantoortransformatie fiscaal uitgebreid

De online rekentool kantoortransformatie, in juni gelanceerd door SBR en bbn adviseurs, is in samenwerking met Deloitte nu fiscaal uitgebreid.

Fiscale uitbreiding

Deloitte ziet de fiscale omstandigheden bij elke transformatie als een belangrijk onderdeel in de business case. Om onder meer BTW mee te nemen in de rekentool, is er een samenwerking ontstaan tussen bbn adviseurs, SBR en Deloitte. Via een vragenlijst wordt er een indicatie gegeven van de belastingtechnische gevolgen van de voorgestelde transformatie. Volgens Deloitte kan er fiscaal bespaard door te sturen op de kantooringrepen.

Summerclass op 21 augustus

De Rekentool Transformatie is in het leven geroepen om inzicht te krijgen in de financiële haalbaarheid van het transformeren van een kantoorgebouw naar appartementen. Tijdens de komende Summerclass van 21 augustus kunt u een introductie op de rekentool krijgen en de mogelijkheden van de tool in de praktijk ervaren. U mag uw eigen gebouw ‘meenemen’. SBR organiseert deze Summerclass in samenwerking met bbn adviseurs voor gebouw & gebied. De nieuwe versie is te downloaden via de website van bbn adviseurs.

Bron: SBR