Triodos koppelt hypotheekrente aan energieprestatie (+ renteoverzicht)

Triodos koppelt hypotheekrente aan energieprestatie (+ renteoverzicht)

De Triodos Bank introduceert een hypotheek waarbij de maandelijkse rente is gekoppeld aan de energieprestatie van het huis. Dit scheelt in de maandlasten. Hiermee wil Triodos een hypotheek voor duurzame woningen aantrekkelijker maken.

Nieuwbouw

Hoe beter de energieprestatie, hoe lager de hypotheekrente. De hypotheek wordt nu ook beschikbaar voor nieuwbouwwoningen. De bank beoordeelt de energieprestatie aan de hand van de EPA-bepalingsmethode voor bestaande woningen, dit gaat (voorlopig) niet verder dan energielabel A.

Hypotheekrentes Triodos Bank

In de onderstaande tabel kun je het renteoverzicht van de Triodos Bank raadplegen.

hypotheekrentes

EPA-methode

Volgens de Lente-Akkoord partners is een bepalingsmethode voor nieuwbouw hoognodig. Veel energiezuinige nieuwbouwmaatregelen zijn nog niet fatsoenlijk met de EPA te waarderen. Zo behalen A++ nieuwbouwwoningen met de EPA-methode een lager energielabel.

Extra krediet

De Triodos bank maakt ook gebruik van de Tijdelijke Regeling Hypothecair krediet, waarbij kopers van zeer energiezuinige woningen (A++) 8.000 euro extra krediet kunnen krijgen. De Tijdelijke regeling Hypothecair Krediet is een Regeling van het ministerie van Financiën, die op 12 december in het Staatscourant is gepubliceerd.

‘Groen wonen loont’

Lees hier de publicatie van de Triodos Bank ‘Groen Wonen loont’.

Bron: Lente-Akkoord