Provincie Utrecht subsidieert isoleren woningen en bedrijfspanden

Provincie Utrecht subsidieert isoleren woningen en bedrijfspanden

Sinds 1 oktober kunnen inwoners en ondernemers uit de provincie Utrecht een provinciale subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning of bedrijfspand. Er wordt direct vijfentwintig procent vergoed voor het isoleren van daken, vloeren, gevels en ramen.

Onder de noemer Energiek Utrecht stelt de provincie 18,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor haar inwoners en ondernemers. Met deze financiële impuls streeft de provincie naar het energiezuiniger maken van 10.000 tot 15.000 panden.

Gedeputeerde W. de Jong (Wonen, Milieu en Duurzaamheid): “Er zijn veel oudere woningen en bedrijfspanden in de regio Utrecht. Door deze panden beter te isoleren bespaar je flink op je energierekening, wordt de woning meer waard en een goed geïsoleerde woning is beter voor de gezondheid. Bovendien wordt er op deze manier minder energie verbruikt, wat voor de regio per jaar 20.000 ton minder CO2 uitstoot betekent.”

Voor de regeling geldt op=op. Want de provincie Utrecht wil zo veel en zo snel mogelijk energie besparen. Dat is goed voor het milieu en voor de werkgelegenheid. Isoleren van 10.000 tot 15.000 panden levert 1500 banen op in de bouwsector.

Meer informatie en de aanvraagformulieren zijn te vinden via: Energiek Utrecht .