Digitale wegwijzer ‘Ik bouw duurzaam in Almere’ klaar voor gebruik

Digitale wegwijzer ‘Ik bouw duurzaam in Almere’ klaar voor gebruik

Almere hanteert zeven zogenoemde Almere Principles; richtlijnen voor een ecologisch, sociaal en economisch duurzame toekomst. De gemeente wil inwoners uitdagen om duurzaamheid centraal te stellen in het eigen doen en laten.

De nieuwe, digitale wegwijzer ‘Ik bouw duurzaam in Almere ’ is één van de middelen om dit te bewerkstelligen, en richt zich op particuliere opdrachtgevers. Doel van de wegwijzer is om zelfbouwers niet alleen te stimuleren om duurzaam te bouwen, maar nadrukkelijk ook om bouwers bij te staan in het bouwproces.

Wethouder Adri Duivesteijn presenteerde de wegwijzer deze week tijdens de Burenavond, waar de zelfbouwers die de ‘duurzame kavels’ in Homeruskwartier Oost zullen bebouwen elkaar voor het eerst ontmoetten.

De wegwijzer ‘Ik bouw duurzaam in Almere’ is bedoeld als handleiding voor particuliere opdrachtgevers die de ambitie hebben hun woning op duurzame wijze vorm te geven. Het document bevat persoonlijke verhalen en biedt inzicht in uiteenlopende – soms minder bekende – duurzame oplossingen.