OVG scoort met ‘Excellent’ duurzaam gebouw

OVG scoort met ‘Excellent’ duurzaam gebouw

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2010 (RAIAmsterdam) het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat met kwalificatie ‘Excellent’ (4 sterren) uitgereikt.

Het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag, een ontwikkeling van OVG, bereikte deze nog niet eerder vertoonde score.[table id=2 /]

Ontvanger Marlon Huysmans, Directeur Sustainability bij OVG, reageerde enthousiast: “We hebben onze klant het eerste Excellent-certificaat beloofd en dat nu ook waargemaakt. Hulde aan het betrokken team.”

Den Haag
Projectontwikkelaar OVG start binnenkort met de realisatie van een nieuw kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in het Prins Willem Alexanderkwartier langs de A12 in Den Haag. Het gebouw van ruim 5800 vierkante meter hoort tot de eerste projecten in de hoogwaardige gebiedsontwikkeling op deze plek. Voor OVG en de gemeente Den Haag is dit het begin van een langjarige samenwerkingsovereenkomst. Het nieuwe kantoor kenmerkt zich door een transparant en bijzonder duurzaam ontwerp waarbij het welzijn van de gebruiker de belangrijkste drijfveer is.

Ontwerp
Het ontwerp is van Meyer en van Schooten architecten (Amsterdam). Met een grotendeels glazen gevel wordt een hoge mate van daglichttoetreding gerealiseerd. De entree is voorzien van een atrium dat het gebouw een zeer ruimtelijk en open karakter geeft. Het gebruikt warmte/koudeopslag en beschikt over waterbesparende maatregelen in de sanitaire voorzieningen. In constructie en bekleding is gebruikgemaakt van hout met FSC-keur. Voor dit ontwerp mag OVG dus nu noteren dat het gecertificeerd is volgens BREEAM-NL Nieuwbouw met kwalificatie ‘Excellent’(4 sterren).

Lees alles over BREEAM-NL en andere keurmerken in ons dossier.

Beeld: Dutch Green Building Council