Unidek SolarTherm genomineerd voor BouwKennis Marketing Jaarprijs

Unidek SolarTherm genomineerd voor BouwKennis Marketing Jaarprijs

De Unidek SolarTherm, het eerste sandwich dakelement met een geïntegreerde, prefab gemonteerde Nefit-zonnecollector, is één van de drie genomineerden voor de Bouwkennis Marketing Jaarprijs 2010. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het meest inspirerende marketinginitiatief uit de bouw-, vastgoed- en installatiesector.

Geïntegreerde zonnecollector
De Unidek SolarTherm is het resultaat van een samenwerking tussen Unidek en Nefit. Twee fabrikanten uit verschillende industrietakken (Isolatie en Installatie) met een gemeenschappelijke visie op duurzaamheid. De basis van de Unidek SolarTherm is de Unidek Aero, een constructief, isolerend dakelement. Daarin wordt al in het fabricageproces een zonnecollector geïntegreerd.

De SolarTherm is ontwikkeld vanuit de visie dat het dak een belangrijke bijdrage kan leveren aan energieopwekking. Hiermee wordt aan het begrip duurzaam bouwen een extra dimensie gebracht, want energiebesparing en energieopwekking zijn nu in één element samengebracht. Isolatie en installatie komen samen in één concept.

Woningstichting Nijkerk
Voor Woningstichting Nijkerk (WSN) waren bovengenoemde redenen aanleiding te kiezen voor de SolarTherm bij een grootscheepse woningrenovatie, eerder dit jaar. Ook de minimale overlast voor buurtbewoners en het feit dat de het product zich binnen enkele jaren terugverdient, speelden een belangrijke rol. Overigens had de Gelderse gemeente met het toepassen van de Unidek SolarTherm in haar renovatieproject de Nederlandse primeur.

Bouwkennis Marketing Jaarprijs
De Bouwkennis Marketing Jaarprijs is in 2005 in het leven geroepen als inspiratie en als uitdaging voor marketeers en beleidsmakers om innovatieve marketingconcepten zo effectief mogelijk in de markt te zetten. De andere genomineerden zijn De Fietsboog (fietsparkeeroplossing) en Werkspot (marktplaats voor kluusen). De winnaar wordt op 16 september aanstaande bekendgemaakt tijdens de BouwKennis jaarbijeenkomst in ’t Spant in Bussum.