Bouwbranche lanceert CO2 database

Bouwbranche lanceert CO2 database

Ballast Nedam, Heijmans, Strukton en Bouwend Nederland hebben samen een online database gelanceerd waarbij bedrijven hun CO2 footprint kunnen bijhouden. De database – die vanaf 1 december voor iedereen toegankelijk is – bevat een CO2-reductieprogramma waarmee bedrijven worden gestimuleerd om hun CO2-uitstoot te verlagen.

Alles online beschikbaar
Op de website kunnen bedrijven zelf eenmalig hun CO2 Footprint uitrekenen en deze gegevens publiceren in de CO2 Database. De overstap naar de database betekent een flinke verlichting van de administratieve last voor zowel bouwbedrijven als voor leveranciers. Immers, bedrijven die opereren op het hoogste niveau (niveau vijf) van de CO2 prestatieladder van ProRail zijn verplicht om ieder jaar de CO2 Footprint van de belangrijkste leveranciers te verzamelen. Tot nu toe stuurt elk gecertificeerd bedrijf haar leveranciers daarom een eigen verzoek om een CO2 Footprint in te leveren. Voor beide zijden een tijdrovende klus die binnenkort tot het verleden behoort: alles is dan online op te vragen.

Initiatief uit de markt
Naast het verlagen van de administratieve lasten is werken aan CO2-reductie in de gehele keten een belangrijke doelstelling van de initiatiefnemers van de database. “Het is een voorbeeld van een mooi initiatief dat vanuit de markt is ontwikkeld. En het past in het streven van marktpartijen om werk te maken van duurzaamheid”, aldus Bouwend Nederland.

Vanaf 1 december vindt u de site op www.co2reductieindebouw.nl