RDM Campus wint Rotterdamse Architectuurprijs

RDM Campus wint Rotterdamse Architectuurprijs

RDM Campus heeft de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2010 gewonnen. Op de campus werken onderwijs en bedrijven samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie.

De Rotterdam Architectuurprijs is een nieuwe prijs voor de stad Rotterdam. De prijs bestaat uit twee delen: een vakprijs, die beoordeeld wordt door een professionele jury en een publieksprijs. De vakprijs werd gewonnen door de Jan Prins en Willibrordschool.

Ruim duizend Rotterdammers brachten hun stem uit en kozen voor RDM Campus als winnaar. De tweede plaats werd gewonnen door de SS Rotterdam, de derde genomineerde die won was het Atlantic huis.

Het publiek noemde RDM Campus onder meer ‘boegbeeld van Rotterdam, aangezien Rotterdam daar groot mee geworden is’ en ‘uniek hoe zo’n industrieel erfgoed behouden heeft kunnen blijven en hoe logisch en efficiënt hergebruikt’.

De Rotterdam Architectuurprijs is de opvolger van de vroegere Bouwkwaliteitsprijs van de gemeente Rotterdam. De prijs wordt uitgereikt op basis van een driejaarlijkse cyclus waarin de prijs achtereenvolgens gewijd is aan woningbouw, utiliteitsbouw en een actueel thema. In 2010 was het thema ‘transformatie of hergebruik’.

RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie (Building, Moving & Powering). RDM Campus is een samenwerking tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam.

Fotografie Marijke Volkers