65 miljoen voor nieuw stadskantoor Rotterdam

65 miljoen voor nieuw stadskantoor Rotterdam

Bent u een partij voor het nieuwe stadskantoor van Rotterdam? De gemeente Rotterdam is naarstig op zoek naar een marktpartij om het voorontwerp voor de herontwikkeling van het Stadskantoor uit te werken en te realiseren. Het kantoor moet het duurzaamste gebouw van Nederland worden met een totale investering van 65 miljoen.

Functiemix

Dit meldt Vastgoedmarkt op haar website. De architecten van OMA hebben het nieuwe kantoor ontworpen, dat plaats bidet aan gemeentekantoren, de grootste Stadswinkel van Rotterdam, een passage en een ondergrondse parkeergarage. Daarnaast komen er woningen voor zowel starters (de helft van de 92 woningen) als voor de midden en hogere inkomens. Hiermee wil de gemeente aansluiten op de woonwensen van haar inwoners en het streven om midden – en hogere inkomens aan de stad te binden.

Marktpartij

De gemeente zoekt nu naar een marktpartij die de herontwikkeling realiseert. In het najaar van 2011 begint deze partij met de uitwerking van het ontwerp, zodat na de zomer van 2012 met de bouw gestart kan worden. Eind 2014 moet de bouw afgerond zijn, waarna het gebouw in 2015 in gebruik wordt genomen.

Bekijk de speciale website over de bouw van het nieuwe stadskantoor.