‘ClickBrick’ gebruikt bij Hof van Coevorden

‘ClickBrick’ gebruikt bij Hof van Coevorden

Grote delen van de gevel van het gloednieuwe Hof van Coevorden zijn uitgevoerd in ClickBrick. Deze baksteen kan later onveranderd en zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden.

Cradle 2 cradle

Het Hof van Coevorden is ontworpen door architectenbureau RAU, bekend vanwege hun toepassingen van het cradle-to-cradle gedachtegoed. In het gebouw is naast het gemeentehuis, een danszaal, een popzaal, een bank en een kunstencentrum gevestigd.

ClickBricks

ClickBricks worden in een droogstapelsysteem zonder (toxische) lijm verwerkt. Omdat geen specie wordt gebruikt heeft dit type muur ook geen last van zoutuitbloei. Ook jaren na oplevering blijft de gevel vrij van de anders voor baksteen kenmerkende witte zoutvlekken.

Bekijk een video over de toepassing van Click Bricks:

(via DuurzaamGebouwd.nl)