Ontwerp stadskantoor Rotterdam behaalt BREEAM NL Excellent

Ontwerp stadskantoor Rotterdam behaalt BREEAM NL Excellent

Het ontwerp voor de herontwikkeling van het Rotterdamse Stadskantoor heeft 4 sterren BREEAM-NL (Excellent) behaald. Het certificaat wordt tijdens de vastgoedbeurs Provada uitgereikt.

Voorontwerpfase

Bijzonder is dat de kwalificatie al is behaald in de voorontwerpfase van de ontwikkeling. Architectenbureau OMA maakte het ontwerp in opdracht van de gemeente Rotterdam. Ingenieursbureau DGMR adviseerde als BREEAM-NL expert het ontwerpteam op gebied van duurzaamheid en bouwfysica. Het gebouw heeft een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) behaald van 0,65. Het Stadskantoor verbruikt in vergelijking met een gemiddeld gebouw van dezelfde omvang 31% minder energie. Bij het ontwerp is rekening gehouden met ‘Hoe gaat men om met afval op de bouwplaats?’, ‘Hoe worden omwonenden betrokken bij het project?’, ‘Hoe wordt het Stadskantoor een zo gezond mogelijke werkomgeving?’

Infographic

Bekijk de infographic die laat zien waarom het Stadskantoor duurzaam is