Energie-infrastructuurbedrijf Joulz betrekt energiezuinig pand

Energie-infrastructuurbedrijf Joulz betrekt energiezuinig pand

Energie-infrastructuurbedrijf Joulz huurt per september 2012 een herontwikkeld en duurzaam pand aan het Willemsplein in Rotterdam. Het gebouw krijgt na renovatie het BREEAM-certificaat ‘Very Good’ voor duurzaamheid.

Voormalig opslaggebouw

Het is een voormalig opslaggebouw dat op de nominatie stond om gesloopt te worden. De herontwikkeling aan het Willemsplein bestaat uit twee separate gebouwen van in totaal 17.000 m2 en wordt integraal gerealiseerd. Het nieuwe kantoor van Joulz omvat 6.000 m2 kantoorruimte in het hoofdgebouw, dat wordt uitgebreid met twee verdiepingen.
De gebouwen zijn ontworpen door bureau DAM & Partners Architecten. Bij de keuze voor het pand werden Rietmeijer Huisvestingsadviseurs en vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL) ingeschakeld. Projectontwikkelaar LSI neemt het gebouw onder handen en maakt het gebruiksklaar. Joulz was twintig jaar gevestigd in het Eneco-gebouw en betrekt het nieuwe gebouw in september 2012.