5 vragen aan Seats2Meet: “Met Seats2Work vindt je sneller je business”

5 vragen aan Seats2Meet: “Met Seats2Work vindt je sneller je business”

Van den Hoff is directeur van de C.D.E.F. Holding, die onder meer het populaire Seats2Meet in de markt heeft gezet. Hij introduceert nu zijn nieuwe concept Seats2Work. Van den Hoff: “Ik volg 600 blogs per dag, zo kom ik aan nieuwe inspiratie”.

 

U zegt: ‘Kantoren van 9-tot-5 functioneren niet meer’. Kunt u dat vertalen naar een Seats2Meet?
Van den Hoff: “Het is de community die bepaalt wat een natuurlijke ontmoetingsplek is. Ontwikkelen en plannen vanuit een maakbaarheidsgedachte werkt niet meer. Mensen luisteren niet meer naar de overheid en gaan hun eigen weg. Je moet dus afdalen naar waar je doelgroep actief is en daar moet je activiteiten neerzetten. Mensen gaan plekken zoeken die iets toevoegen aan je beleving. Seats2Meet locaties worden nooit klonen van elkaar. Ze passen zich de gebruikers en omgeving aan”.

Waar haalt u eigenlijk de mosterd vandaan?
“We verzinnen veel zelf en we kijken goed om ons heen wat er gebeurt. Ik volg 600 blogs per dag. Binnen onze community monitor ik ook wat er gebeurt, waar ze over praten, waar ze mee bezig zijn. Dat geeft een prachtige indicatie wat er hot en niet hot is. We hebben permanent een dialoog hoe je dat product of die dienst optimaliseert en aan hun wensen voldoet. Co-creëren, met een mooi woord. “

U gaat een nieuw concept introduceren, Seats2Work?
Van den Hoff: “Er is een overvloed aan werkplekken. Als je als persoon of organisatie een werkplek ter beschikking stelt, wordt je opgenomen in de Seats2Meet en Seats2Work locaties. Seats2Share heet dat programma voor de overheid. Doe je mee, dan krijg je van ons gratis software waarmee je in verbinding kunt komen tussen een heel nieuwe groep waardecreatoren.”

Waardoor onderscheidt Seats2Work zich?
Van den Hoff: “Seats2Work worden kleinere locaties. We gaan fysieke inzichtelijk maken. Wie zijn aan het werk op een locatie en over welke competenties beschikken deze mensen? Dus als je kennis nodig hebt over webdevelopment, zoek je de locatie op waar je de meeste kans hebt deze persoon tegen te komen. Zo kun je bepalen waar je gaat werken die dag. We krijgen die informatie doordat mensen inchecken op de locaties en ze aangeven welke competenties ze hebben”.

Wat is de ambitie van Seats2Work?
Van den Hoff: “Er zijn nu 500 stoelen, maar aan het einde van het jaar zijn dit er 5.000. De ontwikkeling gaat heel hard. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen locaties vinden waar ze de meeste waarde met elkaar kunnen creëren en uitwisselen. Daarmee breng je de virtuele en de fysieke wereld samen, dat is wat we de hele tijd doen.”

Lees ook deel 1 van het interview met Ronald van den Hoff.