ECN: “Groter financieringsaanbod energiezuinige gebouwen en woningen nodig”

ECN: “Groter financieringsaanbod energiezuinige gebouwen en woningen nodig”

In dit artikel geeft ECN inzicht in het beperkte aanbod van financiering voor energiezuinige gebouwen en woningen en oplossingen daarvoor.

Financiering energiezuinige gebouwen

Het artikel is gebaseerd op een recente studie van ECN (RE-bizz) en enkele interviews met financiers over dit onderwerp. Er is behoefte aan meer zakelijke waardering van marktpartijen, zoals financiers, voor energiezuinigheid in de gebouwde omgeving wil het financieringsaanbod groter worden. De markt heeft daarbij de overheid nodig, die op verschillende manieren kan helpen om belemmeringen op te lossen en zo financiering een stuk aantrekkelijker te maken. Eerder ging onderzoeker Paul Vethman in de rubriek ‘3 vragen aan…’ in op het onderzoek ‘RE-bizz’.

Artikel ECN

Bekijk of download hieronder het gehele artikel.

Naar Een Groter Financieringsaanbod Voor Energiezuinige Gebouwen en Woningen_ECN 28-02-2012