Eneco exploiteert WKO-installatie Danone Innovation Center

Eneco exploiteert WKO-installatie Danone Innovation Center

Eneco gaat de installatie voor warmte / koudeopslag (WKO) van het nieuwe Danone Innovation Center in Utrecht exploiteren. Het energiebedrijf neemt de WKO over van projectontwikkelaar OVG. Eneco gaat warmte en koude aan het gebouw leveren en gaat ook het technisch onderhoud van de installatie verzorgen. Het exploitatiecontract heeft een looptijd van twintig jaar.

Research & Development

Het Danone Innovation Center wordt het researchcentrum voor babyvoeding en vestigingsplaats van medische voedingsdivisies zoals Nutricia. Er komen 450 mensen in totaal te werken. De Research & Development activiteiten worden gebundeld in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Utrecht Science Park

Het project wordt gebouwd in het Utrecht Science Park en moet in mei 2013 opgeleverd worden. Het nieuwe gebouw (oppervlakte 20.000 m2) bestaat uit kantoren, een proeffabriek en diverse laboratoria. Het gebouw is in Duitse handen, de internationale vastgoedbelegger Hannover Leasing.

BREEAM Excellent

Het gebouw heeft een BREEAM Excellent ontwerpcertificaat bemachtigd. De architect van het gebouw is Cepezed, het ontwerp van de installaties is gemaakt door Deerns. De engineering en uitvoering van het complex zijn in handen van BAM Utiliteitsbouw in Utrecht. Het kantoordeel van het gebouw heeft onlangs het duurzame BREEAM-Excellent-ontwerpcertificaat ontvangen.

Bron: persbericht Eneco