Workshop ‘Toekomst van WKO – Waarborgen energie-efficiency’

Workshop ‘Toekomst van WKO – Waarborgen energie-efficiency’

Bij veel WKO-installaties is het voorraadbeheer van de energieopslag niet op orde, met lage rendementen, storingen en ontevreden eindgebruikers als gevolg. In een workshop op 21 september geven de Gemeente Amsterdam en Unica Ecopower aanbevelingen en tips om dit probleem aan te pakken.

De Gemeente Amsterdam en Unica Ecopower organiseren de gratis workshop ‘Toekomst van WKO – Waarborgen energie-efficiency’ tijdens de Dutch Green Building week op vrijdag 21 september om 13.30 uur in het WTC te Amsterdam.

In de workshop wordt ook een aantal voorbeelden gegeven hoe WKO’s goed kunnen werken. Een open discussie met meerdere stakeholders in de zaal zal moeten leiden tot een aantal concrete stappen om de energie-efficiency van een WKO te kunnen waarborgen.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

1. Resultaten en aanbevelingen onderzoek ‘WKO waar voor je geld’

De Gemeente Amsterdam heeft het onderzoek ‘WKO waar voor je geld’ uitgevoerd. Aan het project doen meerdere gemeentes en provincies en rijksinstanties mee. Voor het onderzoek zijn 57 WKO’s onderzocht.

2. Voorbeelden van monitoring en waarborging energie-efficiency

Unica Ecopower zal op basis van een aantal van haar eigen WKO’s aangeven hoe zij de energie-efficiency waarborgt en welke KPI’s daarvoor zijn gebruikt.

3. Interactieve sessie over landelijke maatregelen en tips & trics voor goeddraaiende WKO’s

Met de aanwezigen wordt er gediscussieerd over landelijke maatregelen en concrete stappen om de werking van WKO te waarborgen. Ook praktische tips worden met elkaar gedeeld die een ieder direct kan gebruiken.

Locatie

Het seminar vindt plaats in WTC Amsterdam, Strawinskylaan 1 te Amsterdam.

Dagvoorzitter

De dagvoorzitter is Ruud Cino, Hoofd Bodem & Onderzoek van het DG Ruimte + Water binnen het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Programma

13.00 uur: Ontvangst

13.30 uur: Welkom

13.45 uur: Marlies Lambregts, Gemeente Amsterdam Dienst milieu en Bouwtoezicht,

projectleider SKB-onderzoek ‘WKO waar voor je geld’

Onderwerp: resultaten van SKB-onderzoek en aanbevelingen

14.15 uur: Klaasjan van der Maas, Unica Ecopower / TU Eindhoven

Onderwerp: werkwijze en resultaten monitoring en behaalde energie-efficiency WKO’s

14.45 uur: Interactieve sessie

15.30 uur: Verder napraten tijdens een drankje en aansluiten bij andere DGBW-activiteiten die middag in het WTC Amsterdam

Informatie over de sprekers:

Marlies Lambregts is werkzaam bij de Gemeente Amsterdam Dienst Milieu en Bouwtoezicht als senior milieu-adviseur. Marlies is ondermeer medeverantwoordelijk voor “WKO, waar voor je geld”, de uitrol van gebiedsgerichte warmte- en koude-infrastructuur in de ontwikkelingsgebieden Overamstel en Zuidas en de aanleg van individuele en gebiedsWKO’s. Marlies is milieukundige.

Klaasjan van der Maas is bij Unica Ecopower werkzaam als exploitatie manager voor de exploitatie van WKO en biomassa systemen. Zijn focus ligt daarbij op excellente exploitatie, dat wil zeggen: levering van warmte en koude zonder onderbrekingen en op de juiste temperatuurniveaus, met een sterke focus op efficiëntie. Momenteel rondt hij zijn Master Building Physics& Systems aan de TU Eindhoven af met een afstudeerproject over optimalisatie van WKO systemen.

Aanmelden

De toegang is gratis. Aanmelden kan via deze link

Mocht u naar aanleiding van deze uitnodiging nog vragen hebben over het seminar, dan kun u contact opnemen met Marian Kos van Unica via mkos@unica.nl of 033-2478305.