De Alliantie koopt 1 MW zonne-energie in

De Alliantie koopt 1 MW zonne-energie in

Woningcorporatie De Alliantie heeft 364 zonnepanelen ingekocht, goed voor 1 megawattpiek aan vermogen. De woningcorporatie, actief in de Noordvleugel van de Randstad, sloot hiervoor een raamovereenkomst met leverancier KiesZon en Do the Bright Thing.

Subsidieloos

Bij de deal zijn geen subsidies gebruikt. In de maanden april en mei worden in totaal 364 zonnepanelen geplaatst op tien appartementencomplexen in Amersfoort, Almere en de Gooi – en Vechtstreek. Na de zomer volgt ook Amsterdam.
Alfred van den Bosch, directeur Vastgoed en Advies van de Alliantie, zegt over dit project: “Geweldig dat we onze huurders zonnestroom kunnen leveren voor de liften en trappenhuizen, via een nieuwe financieringsconstructie waarbij wij als corporatie niet zelf hoeven te investeren maar wel zonnepanelen op onze daken hebben.”

KiesZon

KiesZon neemt alle financiële en technische risico’s van het project voor haar rekening. Na de looptijd van vijftien jaar worden de zonnestroom-installaties ‘om niet’ en in goede staat eigendom van de Alliantie. De woningcorporatie hoeft niets te investeren en heeft er gedurende de exploitatieperiode geen omkijken naar. Ondertussen zijn de gebouwen verduurzaamt, wordt groene zonnestroom opgewekt en zijn risico’s voor prijsstijgingen van de elektriciteitsprijs uitgesloten.

Bronnen: De Alliantie / Kieszon
Foto: Woonbond