Ook WKO-centrale voor Euroborg

Ook WKO-centrale voor Euroborg

Bij het voetbalstadion Euroborg van FC Groningen wordt een warmte – en koudecentrale gerealiseerd. Dit meldt energieleverancier Essent, die tot 2017 als sponsor aan de club blijft verbonden.

CO2- en energieneutraal trainingscomplex

Essent gaat ook een nieuw, duurzaam trainingscomplex inclusief een Topsportzorgcentrum neerzetten. Deze moet geheel CO2-/energieneutraal worden. Al eerder sloot Essent een driejarig contract voor het leveren van groen gas en groene stroom voor het wagenpark van de club. Eind februari zijn er al twee oplaadpunten voor elektrische auto’s in gebruik genomen. 22 bedrijfsauto’s rijden al op groen gas. Verder wordt er LED-verlichting geïnstalleerd en wordt de verlichting en de veldverwarming automatisch uitgezet als deze niet meer gebruikt wordt. Essent is met de gemeente Groningen in gesprek om zonnepanelen op het dak van het stadion te plaatsen. Ook het plaatsen van een windpark in de buurt of kleinere windturbines op het dak behoort nog tot de mogelijkheden, aldus Essent. FC Groningen heeft de ambitie uitgesproken de ‘groenste club van Nederland en Europa’ te willen worden.

Vitesse

Ook het nieuwe trainingscomplex van Vitesse is uitgerust met een WKO-centrale. Installatiebedrijf Q-Energy heeft het duurzame ontwerp hiervoor gemaakt en neemt ook de exploitatie van de warmte – en koudeopslag op zich.

Filmpje

Bekijk hier een filmpje over het project Euroborg.

Bron: Essent / FC GroningenTV