Workshop: ‘Esco en Energieprestatiecontracten’ 21 november 2013

Workshop: ‘Esco en Energieprestatiecontracten’ 21 november 2013

Workshop: Esco en Energieprestatiecontracten

Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie worden technisch en economisch aantrekkelijk. Via een Esco kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. Daarvoor moeten goede afspraken in een energieprestatiecontract worden gemaakt. In deze workshop leert u de ins en outs kennen van Esco’s en energieprestatiecontracten en weet u hoe u de energiebesparing van een gebouw uit handen kunt geven aan een derde partij.

 • Datum: Donderdag 21 november 2013
 • Tijd: 10.00 – 13.00 uur
 • Locatie: Nyenrode Business University, Breukelen
 • Prijs: € 325,- excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee.

Combinatiekorting:
Als u deze workshop op dezelfde dag combineert met de workshop Green Leases en Greenlease Menukaart dan maakt u gebruik van de combinatiekorting van € 155,=  (vroegboek korting vervalt).  U betaalt dan € 495,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, lunch, koffie en thee (volle prijs € 650,= excl. BTW)

De workshop(s) wordt aangeboden door het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD).

Achtergrond
Via een Esco en met een energieprestatiecontract kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder daarvoor de investeringen te moeten doen. De Esco biedt de mogelijkheid de energiebesparing uit te besteden, maar daarvoor moeten goede afspraken in een energiebesparingscontract worden gemaakt. Een Esco kan zowel in de situatie eigenaar/gebruiker of belegger/huurder(s) worden toegepast, omdat investeringen en besparingen direct gekoppeld worden.

Uitbesteden van energiediensten is in opkomst. Esco’s leveren specialistische kennis en zorgen voor de juiste schaalgrootte waarop de meest rendabele energiesystemen worden ontwikkeld én gefinancierd. Aanleg, kwaliteitsbewaking, onderhoud en exploitatie zijn daarbij in één hand. Een gespecialiseerde leverancier van energiediensten kan helpen om op energiegebied een maximaal resultaat te boeken. Deze organisaties leveren specialistische kennis en zorgen daarbij voor de juiste schaalgrootte waarop de meest rendabele energiesystemen worden ontwikkeld én gefinancierd.

Vastgoedbeleggers, woningcorporaties en beheerders van gebouwen hoeven niet zelf te investeren in gespecialiseerde kennis en kostbare installaties. De leverancier zorgt voor infrastructuur en installaties. De Esco levert het totale pakket van inkoop, distributie, omzetting en levering van warmte, koude, elektriciteit en aardgas. De Esco kan ook zorgen voor financiering, beheer, onderhoud en klantenservice.

Programma
De workshop bestaat uit één dagdeel en geeft antwoord op de volgende vragen van commercieel vastgoedprofessionals:

 • Zijn er wettelijke verplichtingen tot energiebesparing?

 • Wat is een energieprestatiecontract en een Esco ?

 • Wanneer kan een energieprestatiecontract het beste worden toegepast?

 • Hoe wordt de energieprestatie en gegarandeerd?

 • Hoe wordt een huurder betrokken bij het energieprestatiecontract?

 • Zijn er veranderingen t.a.v. de eigendomsverhoudingen van het gebouw?

 • Uit welke onderdelen bestaat een energieprestatiecontract?

 • Wat is de rol en positie van de verschillende contractpartijen?

 • Welke financiële regelingen maken onderdeel uit van het contract?

Voor wie?
Voor projectontwikkelaars, medewerkers van woningcorporaties, vastgoedbeleggers en vastgoedmanagers en vastgoed makelaars. De workshop is ook zeer geschikt voor medewerkers van gemeenten, verenigingen van woningeigenaren (VVE’s) en exploitanten van bedrijventerreinen.

Docenten
De opleidingen worden verzorgd door vooraanstaande praktijkprofessionals in Vastgoed & Duurzaamheid. Deze workshop wordt verzorgd door ir. Albert Hulshoff van AHB Consultancy en mr. Jesse Zijlstra van BarentsKrans advocaten, beiden experts op dit gebied.

Aanmelden?
Stuur een mail naar anton@energiemedia.nl met als onderwerp “Workshop Energieprestatiecontracten en Esco’s”.  U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Aanmelden combinatie met workshop Green Leases en Greenlease Menukaart

Stuur een mail naar anton@energiemedia.nl met als onderwerp “Combinatie”. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Met de combinatiekorting betaalt u € 495,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, lunch, koffie en thee (volle prijs voor de twee workshops € 650,= excl. BTW).

schrijf je in button