BREEAM populairste vastgoedcertificering

BREEAM populairste vastgoedcertificering

Van alle gebouwen die in Europa gecertificeerd zijn, is 75 procent met het BREEAM keurmerk gecertificeerd. Dit blijkt uit onderzoek van RICS Duitsland, een onafhankelijk meetinstituut. Per land is geanalyseerd hoe het ervoor staat met het certificeren van gebouwen met de BREEAM, LEED, DGNB en HQE.

Populairste certificering

BREEAM heeft in Europa 7.867 uitgegeven certificaten van de 9.764 certificaten die er in totaal zijn uitgegeven. Het onderzoek werd uitgevoerd voor 33 landen in Europa waarbij werd gekeken naar zowel labels voor nieuwbouw als voor bestaande bouw en renovatieprojecten. BREEAM doet het goed op de Britse markt, maar ook in Nederland, Frankrijk, Polen, België en Duitsland. BREEAM groeit in Spanje, Noorwegen en Zweden.

BREEAM in Nederland

In Nederland heeft de Dutch Green Building Council de BREEAM-certificaten uit. Op deze kaart staan alle BREEAM-projecten in Nederland.
In de twee onderstaande grafieken staan het aantal BREEAM-projecten afgemeten naar het totaal aantal nieuwbouw-projecten. Daaruit blijkt dat een groot deel van de ontwikkelaars kiest voor BREEAM.

registratiesbreeam

vergunningenbreeam

Bron: Dutch Green Building Council
Foto: Hoofdkantoor 3M (te realiseren in Delft)