VolkerWessels: alleen nog maar energienota-nul woningen

VolkerWessels: alleen nog maar energienota-nul woningen

Bouwconcern VolkerWessels Vastgoed wil alleen nog maar ‘Energienota-nul’ woningen te bouwen. ABN AMRO stapt in het project als financier.

Energienota-nul woningen

Er worden in Nederland al woningen die zeer energiezuinig zijn, waardoor de koper niets betaalt aan energie. Wat helpt is de Regeling Tijdelijk Hypothecair Krediet. Hierdoor komen zeer energiezuinige woningen in aanmerking voor een verruiming van de financieringsruimte. Het bedrag van maximaal 8.000 euro is genoeg om het grootste deel van de meer-investering van de energienota-nul woning te betalen. De samenwerking van VolkerWessels Vastgoed en ABN AMRO is niet exclusief. De hoop is uitgesproken, dat andere partijen volgen.

Sterrenberg

De deal wordt in de praktijk gebracht met het project Sterrenberg in Huis ter Heide (gemeente Zeist). Vijf herenhuizen zijn al gebouwd, met de overige vijftien wordt binnenkort gestart. De kosten van een energienota-nul woning variëren van 234.000 tot 335.000 euro voor een herenhuis.

‘Ons huis verdient het’

Er zijn andere marktinitiatieven die hetzelfde doel beogen. Netwerkorganisatie Energiesprong is in samenwerking met Vereniging Eigen Huis en Vacpunt Wonen gestart met de actie ‘Ons huis verdient het’. De actie heeft als doel wonen zonder energiekosten en is gericht op bestaande woningbouw.

Bronnen: ABN AMRO / Energiesprong