Corio stoot 10 winkelcentra af

Corio stoot 10 winkelcentra af

Vastgoedbelegger Corio heeft tien winkelcentra in Nederland verkocht aan de beleggers Mount Kellett Capital Management en Sectie5 Investments. Ook een winkelcentrum in Frankrijk is van de hand gedaan. Het totale overnamebedrag is 213 miljoen euro.

Afstoot winkelcentra

Dit overnamebedrag ligt maar liefst 27 procent onder de boekwaarde van juni 2013. Hiermee neemt Corio bewust een verlies op in haar boeken. De strategie is om het aandeel ‘favoriete ontmoetingsplekken’, winkelcentra die een veelheid aan functies bieden zoals winkelen, recreëren en wonen, in haar portfolio te verhogen. Naar eigen zeggen is nu 91 procent van haar portfolio te kenmerken als ‘favoriete ontmoetingsplek’. Het afgelopen jaar heeft Corio 545 miljoen euro aan bezittingen verkocht. Zie hieronder het overzicht van de 10 winkelcentra die verkocht zijn.

Schermafbeelding (45)

Green Lease en Energiekaart Winkels

Corio geldt als een van de partijen in Nederland die actief aan de slag gaat met het aanbieden van een ‘Green Lease’ huurbijlage. De belegger staat ook samen met het Platform Duurzame Huisvesting aan de wieg van de Energiekaart Winkels. Met deze Energiekaart kunnen winkels en winkelcentra hun energieverbruik bewust terugdringen. Download de Energiekaart op de website van Platform Duurzame Huisvesting.

Lees hier een (ouder) interview met Lara Muller, Hoofd Corporate Social Responsibility (CSR) bij Corio Groep.

Bron: Corio
Foto: Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, winkelcentrum Reigersbos