Seminar – Warmtewet 2014

Seminar – Warmtewet 2014

Per 1 januari 2014 is de Warmtewet van kracht. De wet heeft forse financiële gevolgen voor bijvoorbeeld woningcorporaties en is ook van belang voor o.a. verhuurders, vastgoed- en facility managers. Over de interpretatie van de wet bestaat veel discussie. Dit seminar geeft u inzicht in de toepassing van de wet en u krijgt een overzicht van de taken en verplichtingen in het kader van deze wet.

De Warmtewet geeft, net als de Gaswet en de Elektriciteitswet, regels voor de levering van belangrijke nutsvoorzieningen aan gebruikers. Daarnaast zullen als gevolg van de Warmtewet gebouweigenaren sneller geneigd zijn bepaalde risico’s over te dragen aan een derde partijen. Dit biedt kansen voor nieuwe vormen van dienstverlening, zoals het leveren van warmte en koude, meten en facturering, beheer en onderhoud van warmtesystemen.

Warmtewet: voor wie?

Er bestaan twee misverstanden: ten eerste zou de Warmtewet alleen van toepassing zijn als geleverd wordt aan consumenten en ten tweede zou de wet vooral lastig zijn als een leveringsvergunning noodzakelijk is. Kortom er bestaat veel discussie over de interpretatie. Veel leveranciers voldoen niet aan de verplichtingen die voortvloeien uit de wet. Lang niet alle leveranciers hebben warmtemeters geplaatst of leveringsovereenkomsten opgesteld. Ook is nog niet geregeld dat alle consumenten terecht kunnen bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Programma

Het seminar op 26 juni beslaat één dagdeel (twee delen) en geeft antwoord op de volgende vragen van vastgoed- professionals:

Deel 1

 • Wat is de Warmtewet?
 • Doel en totstandkoming
 • Wanneer is de Warmtewet van toepassing
 • Gevolgen van toepassing
 • Vergunning?
 • Aanmelding warmtenet
 • Maximumprijs
 • Overgangsregeling

Deel 2 – Kansen !
Deel twee van de workshop gaat in op de volgende vragen:

 • Welke (nieuwe) vormen van dienstverlening zijn op de markt beschikbaar?
 • Wat zijn hierbij de beste samenwerkingsvormen hierbij?
 • Wijzen van aanbesteden en contracteren
 • Overzicht van prestatieafspraken

Docenten
Mr. Jesse L. Zijlma, BarentsKrans advocaten
Ir. Albert Hulshoff, AHB Consultancy

Voor wie?
Voor medewerkers van woningcorporaties, vastgoedmanagers en vastgoed makelaars en facility managers . De workshop is ook zeer geschikt voor medewerkers van gemeenten, verenigingen van woningeigenaren (VvE’s) en exploitanten en bezitters van vastgoed portefeuilles

Datum:
26 juni 2014
Locatie:
Nyenrode Business Universiteit te Breukelen
Tijd:
13.00 uur – 17.00 uur (aansluitend netwerkborrel)

Investering:
€325,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en netwerkborrel. Voor dit seminar geldt een vroegboekkorting van 15%. Deze loopt af op 12 juni 2014 (investering met vroegboekkorting is €276,25 excl. BTW).

Aanmelden

Stuur een mail naar anton@energiemedia.nl met als onderwerp ‘Warmtewet’. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.