Video Vrijdag: Verduurzaming bestaande voorraad biedt kansen

Video Vrijdag: Verduurzaming bestaande voorraad biedt kansen

Verduurzaming van de bestaande bouw biedt kansen voor de bouw – en vastgoedsector. Ook de vergrijzing is een potentiële drijver van groei. Dit concludeert ABN AMRO in haar visie ‘Bouw en Vastgoed 2014’. Volgens de staatsbank is het belangrijk dat de sector zich richt op het bouwen en renoveren van de bestaande voorraad. Dan zal in 2015 herstel volgen.

Verduurzaming

Kernwoorden om te groeien zijn flexibiliteit, (keten) samenwerking en klanttevredenheid. Annemijn Fokkelman, Sector Banker Bouw, ABN AMRO zegt daarover in een interview: “Om uit de crisis te komen en langdurige groei te creëren, moeten partijen in de bouwketen meer samenwerken. Zo kunnen projectontwikkelaars zich ontwikkelen tot verbinder en fungeren als spil tussen bouwers, overheid en bewonerswensen. Aannemers vervullen hierbij een coördinerende rol door ervoor te zorgen dat alle disciplines samenwerken bij het realiseren van innovatieve, integrale concepten in woningen en gebouwen.”
In onderstaand plaatje staan de prognoses.

Prognoses-plaatje

Video: Visie op sectoren

Visie op Sectoren geeft een schets van de stand van zaken, en de vooruitzichten, van 11 sectoren met in totaal 76 branches. Hiermee biedt Visie op Sectoren een dwarsdoorsnede van het Nederlandse bedrijfsleven. In deze video (1:46 minuten) komen twee economen aan het woord over het economische herstel in Nederland. Ook de bouw – en vastgoed zal in 2015 herstellen, aldus de bank.

Bron: ABN AMRO