Corporaties sluiten nieuwe deal met Woonenergie

Corporaties sluiten nieuwe deal met Woonenergie

Aedes, brancheorganisatie van de corporatiesector, heeft het contract met Woonenergie met twee jaar verlengd. WoonEnergie is een dochterbedrijf van Eneco en vergroent haar stroom voornamelijk met certificaten waterkracht.

Energieleverancier

Woonenergie, gevestigd in Hilversum, is voor tien procent van alle huurders de energieleverancier, zo’n 70.000 adressen. Het bedrijf claimt de energielasten van huurders te kunnen verlagen door lagere tarieven en besparingsplannen. De samenwerking tussen Woonenergie en Aedes bestaat al sinds 2002. Marc Calon, voorzitter van Aedes, zegt over de deal: “Wij vinden het belangrijk dat onze huurders bewust met hun energie omgaan. WoonEnergie biedt de juiste middelen om hen daarbij te helpen.”

Besparingspotentieel

Volgens de betrokken ligt er bij de aangesloten woningcorporaties een besparingspotentieel van enkele tientallen miljoenen euro’s. Op de website van de energieleverancier staat een overzicht van alle aangesloten woningcorporaties. Daaronder zitten ook grotere corporaties zoals Eigen Haard, De Alliantie en Trudo.

Bron: persbericht Woonenergie