SunSolutions komt met Dexcell energiemonitoring software

SunSolutions komt met Dexcell energiemonitoring software

Specialist in software voor energiemonitoring SunSolutions is exclusief distributeur geworden van Dexcell.

Dit meldt het Nederlandse bedrijf in een persbericht. SunSolutions levert met e-Sight flexibele en webbased software voor energiemonitoring en levert bijbehorende oplossingen voor het meten van energiestromen. Nu wordt het Spaanse pakket Dexcell aan het assortiment toegevoegd.

Volledig coudbased

Dexcell is een volledig cloudbased energiemonitoring systeem. Volgens SunSolutions blikt het systeem uit in eenvoud in het gebruik. “Binnen een uur zijn energiemeters gekoppeld en kunnen de eerste analyses gemaakt worden.” Het pakket maakt eigen dashboards mogelijk en eenvoudig samen te stellen rapportages. Dexcell is daarmee zeer geschikt voor de eindgebruiker, die de energieprestatie van een gebouw wil monitoren.

Energiebeheer gebouwen

Voor het bewaken van het energieverbruik van een gebouw is detailmatig inzicht in het verbruik een voorwaarde. Door het verloop van het verbruik te volgen in waarden per kwartier, uur of zelfs near real-time, is onnodig energieverbruik of zelfs verspilling eenvoudig op te sporen.

Besparingspotentie

In veel gebouwen wordt energie niet altijd even doelmatig gebruikt. Lichten die blijven branden, verwarming en ventilatie die aan staat in een leeg gebouw, slecht ingeregelde klimaatinstellingen zijn voorbeelden daarvan. In veel gebouwen bestaat daarom een besparingspotentieel dat kan oplopen tot 30% van het huidige energieverbruik. SunSolutions stelt dat met alleen al monitoring het enerigieverbruik met 5-8% teruggedrongen kan worden. Bekijk hier de informatie van SunSolutions.