Hoofdkantoor Unica behaalt BREEAM-NL In-Use certificaat

Hoofdkantoor Unica behaalt BREEAM-NL In-Use certificaat

Persbericht – Het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken is gecertificeerd met een 3 sterren BREEAM-NL In-Use certificaat. Dit is gezien het intensieve gebruik van het negen jaar oude gebouw een zeer goed resultaat. Op 18 september reikte Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, het certificaat uit aan Daan van Vliet, eigenaar van UniVastgoed, John Quist, CEO van Unica Groep en Jan Maarten Elias, directeur Ecopower.

Duurzame technieken met beheer

Het hoofdkantoor van Unica heeft een warmte/koude-opslag systeem (WKO), 300 zonnepanelen, oplaadpalen voor elektrisch vervoer en is uitgerust met het SMART-systeem die koeling, verwarming, ventilatie en elektra via geprefabriceerde units aanbiedt. Verder is het beveiligingssysteem door Unica zelf gerealiseerd. Alle duurzame technieken van Unica worden online gemonitord. Het GreenScreen in de ontvangsthal laat de duurzame prestaties aan de bezoekers en gebruikers zien.

Goede scores voor eigen activiteiten

Het kantoor van Unica heeft een BREEAM-NL In-Use score behaald van 3 sterren (‘Very Good’) op de onderdelen Asset en Beheer. Met name op de categorieën die de technisch dienstverlener zelf bij haar relaties uitvoert, zoals energie en management, heeft Unica goed gescoord. Dit biedt voor Unica de overtuiging dat zij met haar bedrijfsvoering voor haarzelf als ook voor haar klanten een aanjager is om de gebouwde omgeving verder te verduurzamen.

Verduurzaming blijft een continu proces

Een gebouweigenaar of beheerder is nooit klaar met het verduurzamen van zijn pand, ook Unica niet. De volgende stap in de verduurzaming van het hoofdkantoor is het beoordelen van de gebruik-functie. Ook zijn er nog steeds meerdere onderdelen waarop Unica haar bijdrage aan de verduurzaming van het pand kan bijdragen. Zo zal meer gekeken moeten worden naar de invulling van ‘Landgebruik & Ecologie’, waarbij het pand nog meerdere functies kan krijgen voor haar omgeving.

Bron: persbericht Unica