Workshops Energielabel nieuwe stijl op beurs Energie 2014

Workshops Energielabel nieuwe stijl op beurs Energie 2014

Cobouw – Het Nationaal Energielabel Congres besteedt in vier masterclasses aandacht aan de veranderingen rondom het energielabel. Het congres vindt plaats op 8 oktober op de beurs Energie 2014. In vier masterclasses worden deelnemers geïnformeerd over de veranderingen bij het energielabel voor woningbouw en utiliteitsbouw. De masterclasses gaan over de EPA-W bestaande bouw, EPA-W nieuwbouw, EPA-U bestaande bouw en EPA-U nieuwbouw.

Bestaande bouw

Vanaf 1 januari 2015 zullen er in de bestaande bouw twee labelsystemen naast elkaar bestaan: het oude labelsysteem en het vereenvoudigede labelsysteem. Workshop 1 van het congres legt de verschillen uit tussen beide systemen.

Ook treedt op 1 januari 2015 het Nader Voorschrift bij NEN 7120 in werking. Hierdoor komen er wijzigingen in de bepaling van de Energie-Index van bestaande woningen. Workshop 2 gaat over de wijzigingen in het Nader Voorschrift en de gevolgen daarvan voor het opnameprotocol uit ISSO 82.1 voor bestaande woningen.

Nieuwbouw

Sinds 1 juli 2014 is het energielabel voor nieuwbouw utiliteitsbouw verplicht. In workshop 3 licht Kees Arkesteijn van ISSO het opnameprotocol voor utiliteitsbouw toe. Maurits Lavèn van BuildingLabel deelt in workshop 3 zijn praktijkervaringen. Hij heeft onlangs het eerste energielabel voor nieuwbouw utiliteitsbouw afgegeven.

Workshop 4 gaat over het project Kwaliteitsborging EPA-U. FedEC, de branchevereniging voor energie-adviseurs heeft de opdracht om de kwaliteit van het energielabel voor utiliteitsgebouwen te verbeteren. Daarvoor starten komende tijd diverse acties.

Energie 2014

Het Nationaal Energielabel Congres vindt plaats tijdens de vakbeurs Energie 2014 in de Brabanthallen in Den Bosch, op woensdag 8 oktober van 9.30 tot 13.30 uur.
Meer informatie op www.energievakbeurs.nl

(bron: Cobouw)