Ook Noord Holland subsidieert renovatie woningen voor ‘nul op de meter’ (video)

Ook Noord Holland subsidieert renovatie woningen voor ‘nul op de meter’ (video)

Vanaf 1 januari komt 1 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van bestaande woningen. “Subsidie en samenwerking levert bouwsector meer werk,” zegt de Provincie (video). In de plannen worden nadrukkelijk lokale ondernemers betrokken.

In steeds meer provincies komen gelden vrij voor verduurzaming. Per januari 2015 stelt de Provincie Noord Holland 1.000.000 euro beschikbaar om duurzaam te renoveren. Deze ‘uitvoeringsregeling subsidie duurzaam renoveren Noord Holland’ kondigde gedeputeerde Jaap Bond gisteren aan tijdens een landelijke bijeenkomst voor de bouw- en installatiebranche in Bussum. Waarom? “Om woningeigenaren net even dat extra zetje te geven te investeren in een duurzame verbouwing. Dat levert de sector meer werk op en dus banen,” zegt Bond stellig.

Nul op de meter

De aangekondigde regeling start per januari 2015 en is een subsidie op renovatie van woningen, die gebouwd zijn in 2000 of daarvoor, tot een energieneutraal niveau of tot ‘nul op de meter’. De minimale investering bedraagt 25.000 euro, de provincie draagt 20% in de kosten bij (tot maximaal 10.000 euro voor de nul op de meter).

Samenwerking

Nieuw in de aanpak van Provincie Noord Holland is dat niet alleen een zak geld klaar staat, maar dat in samenwerking met de Kamer van Koophandel lokale ondernemers betrokken worden in de plannen. Tijdens een bijeenkomst in ’t Spant in Bussum kreeg men praktische informatie over financiering en subsidiemogelijkheden en handvatten aangereikt om succesvol met elkaar nieuwe business te ontwikkelen.

Tips voor de bouw- en installatiebranche

  • Verleid de consument niet met technische specificaties van een zonnepaneel, maar maak duidelijk wat investeren in duurzaamheid oplevert: een lagere energierekening en meer comfort. “Niemand is geïnteresseerd in de techniek, hoe mooi ook” (Titia Siertsema, Uneto-VNI)
  • Ga pitchen op een sportclub of ga gezamenlijk als team de wijk in. “Gewoon doen!” (Ronald van Rhee, Bouwbedrijf Timmerman Nijverdal)
  • Laat je adviseren als het om subsidies gaat. “Er is veel meer dan je als MKB-bedrijf kunt overzien.” (Lex van Zaane, Produbo)
  • Samenwerken? Neem tijd om kwartier te maken, begin dan samen een pilot en als dat aanslaat, schaal dan op! “Dat moet ook, anders kost de samenwerking alleen maar geld” (Bon Uiting, Kamer van Koophandel)

Video

In deze video vertelt gedeputeerde Jaap Bond van de Provincie Noord Holland over de ambities van de provincie en benadrukt voorzitter van Uneto-VNI, Titia Siertsema, het belang van samenwerken. [LINK]

Meer informatie: http://www.kvk.nl/groeikansen/bik/