DWA verzelfstandigt softwaretak Monavisa

DWA verzelfstandigt softwaretak Monavisa

Het in Bodegraven gevestigde energie adviesbureau DWA verzelfstandigt haar eigen software oplossing voor energiemonitoring Monavisa, het webbased instrument voor bewaking van de prestaties van klimaatinstallaties.

Monavisa is een monitoring systeem voor gebouwen en installaties en bewaakt de prestaties hiervan. Het programma wordt gevoed met data uit bijvoorbeeld het gebouw beheerssysteem, uit energiemeters of meters voor specifieke systemen. De data wordt via een dashboard inzichtelijk gemaakt voor de beheerder en het systeem kan bij bepaalde afwijkingen waarschuwingen versturen per e-mail.

Monavisa zelfstandig

De adviesorganisatie DWA heeft Monavisa zelf ontwikkeld. “Voor de gebruikers en onze dealers is het prettig om direct contact te hebben met Monavisa, in plaats van te bellen met een adviesbureau,” zegt Esther Verhoeven van DWA. Bij de verzelfstandiging zijn een tiental medewerkers meegegaan. Het programma wordt bij ongeveer 100 projecten ingezet. Wilfred van der Plas, manager Monavisa: “Het programma is een beproefd middel om ervoor te zorgen dat gebouwen in de exploitatiefase even energiezuinig zijn als beloofd in de ontwikkelfase. Verder sluit het aan op ontwikkelingen in de markt om prestaties te garanderen.”

Modulair

Door Monavisa worden voortdurend nieuwe modules ontwikkeld, om marktontwikkelingen en veranderende wetgeving te volgen. Inmiddels zijn modules beschikbaar voor o.a.: energie performance management, WKO-beheer, prestatiebeheer, warmtewet, financieel beheer, legionellabeheer en gebouwdossier. Monavisa wordt behalve door DWA ook geïmplementeerd via de dealers MVComfort en Celcius Benelux.

Meer informatie: Monavisa