Herbestemming compleet met feestelijke opening Campus Diemen Zuid

Herbestemming compleet met feestelijke opening Campus Diemen Zuid

Nadat afgelopen zomer de laatste appartementen zijn opgeleverd, wordt de Campus Diemen Zuid vandaag officieel geopend door Stef Blok, minister van Wonen en Rijksdienst. De voormalige kantorenwijk Diemervijver biedt huisvesting aan bijna 1000 studenten. Ook alle commerciële ruimtes zijn opgevuld.

Campus Diemen Zuid is een initiatief van Snippe Projecten, Van Wijnen Bouw en de Chalet Group. Het project voor herbestemming van de verouderde kantoren begon in februari 2013 en werd kort geleden afgerond. Daarmee zijn 5 gebouwen getransformeerd tot compacte appartementen voor studenten. De campus beschikt over alle voorzieningen, waaronder fitness club, supermarkt, gemakswinkel met postagentschap, wasserette en uitzendbureau. Ieder gebouw heeft een huismeester en op de campus is 24/7 bewaking aanwezig.

LED verlichtingsoplossingen

Bij de realisatie van het project ging speciale aandacht uit naar energiezuinige verlichting. Philips vertelt hierover in haar vandaag verschenen persbericht. Het bedrijf heeft gekozen voor LED oplossingen zonder straatlantaarns. “Vanaf de dakrand van de gebouwen zetten LED-spots de pleinen ‘s avonds in een warm wit licht. Ze voorzien de pleinen van een prettige, egale verlichting. Dankzij de goede kleurweergave zijn gezichten goed te herkennen, wat een veilig gevoel geeft. De spots werden zodanig gemonteerd dat de appartementen geen lichthinder ondervinden,” zegt Thomas Leenders, New Business Development Manager Philips Lighting Nederland.

Campus-Diemen-Zuid-03
(Beeld: Philips Lighting)