Verloting Energie Enquête 2014: waardecheque voor Gemeente Soest en ZZG Zorggroep

Verloting Energie Enquête 2014: waardecheque voor Gemeente Soest en ZZG Zorggroep

Deelnemers aan de Energie Enquête 2014 maakten kans op 1 jaar lang energiemonitoring met bespaaradvies. Winnaars van de verloting werden de Gemeente Soest en ZZG Zorggroep uit Nijmegen. Uit handen van Enodes ontvingen zij hun cheque.

Uit een totaal van ruim 700 respondenten op de Energie Enquête 2014 werden vorige maand 2 deelnemers getrokken, voor de waardecheque ter grootte van 1200 euro, bedoeld voor een energiescan, 1 jaar energiemonitoring en besparingsadvies. De cheques werden uitgereikt door energie adviseurs Enodes aan de Gemeente Soest en ZZG Zorggroep uit Nijmegen. Jarno Kunkeler van Enodes: “De uitvoering van energiemonitoring gedurende 1 jaar, in combinatie met de energiescan waarbij de huidige energiehuishouding in kaart wordt gebracht, geeft direct aanknopingspunten voor verbetering van de energieprestatie.”

Energiescan en monitoring

Gemeente Soest zal de cheque inzetten voor de huisvesting van sportvereniging ‘t Vliegdorp. De cheque werd in ontvangst genomen door de heer F. Donders (foto). ZZG Zorggroep heeft ervoor gekozen het verpleeghuis ‘de Weegbree’ te laten onderzoeken. De Weegbree in Wijchen biedt huisvesting aan 74 mensen met dementie en meet 10.000 m2 bvo.  De instelling is bezig met duurzaamheid en wil in 2016 voldoen aan de criteria van de ‘milieuthermometer voor de zorg’. De cheque werd in ontvangst genomen door de heer Danny Toonen (tweede foto).

Energie Enquête

Onderdeel van de uitkomsten van de dit jaar gehouden enquête was dat veel bedrijven en instellingen nog niet veel doen aan energiebesparing, zelfs niet als het gaat om maatregelen die verplicht zijn volgens het Activiteitenbesluit. Met de prijs wordt het verbeteren van de energieprestatie gestimuleerd en wordt inzichtelijk gemaakt welke maatregelen mogelijk zijn, zelfs zonder grote investeringen. De Energie Enquête is een initiatief van Energiemedia i.s.m. Energie Vakbeurs en Solar Event. De uitkomsten kunnen bekeken worden op onze partnersite energiebusiness.nl.

Prijsvraag Frans Dondersbw

(Foto: Enodes)

prijsvraag zzg

(Foto: Enodes)