I/O-gebouw in teken van plezierig en gezond werkklimaat

I/O-gebouw in teken van plezierig en gezond werkklimaat

De HAN wilde voor het nieuwe I/O-gebouw een tien procent betere duurzaamheidsprestatie behalen dan de Haagse Hogeschool in Delft. De focus is vooral uitgegaan naar C2C-materiaalgebruik en lokale energieopwekking, maar ook een gezond werkklimaat.

De nieuwbouw van de faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) staat op de campus in Nijmegen en is ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs, met Thomas Bögl als verantwoordelijk architect.

Getrapte vorm

Bouwwereld.nl bericht over het nieuwe I/O-gebouw en zegt: “Door diverse knikken en getrapte vormen op de koppen is de bezonning van de naastgelegen villa’s behouden en krijgt het gebouw een licht speels effect. Op de terrasvormige verspringingen zijn fraaie daktuinen aangelegd. De tegenoverliggende vleugel trapt juist steeds verder uit, het omgekeerde effect”.

Niveauverschil

Van het niveauverschil in het terrein is gebruikgemaakt door onder het voorplein onderwijsvoorzieningen te plaatsen die minder afhankelijk zijn van daglicht en uitzicht. Aan de achterzijde van het pand staat een blok met gymzalen.

Lees het volledige artikel op bouwwereld.nl 

Bron: bouwwereld.nl
Beeld: HAN.nl