Rotterdamse kantoren scoren 10% beter op duurzaamheid

Rotterdamse kantoren scoren 10% beter op duurzaamheid

Rotterdamse kantoren scoren 10% beter dan de Nederlandse benchmark voor duurzaamheid. Ze doen het vooral goed op het gebied van gezondheid en transport. Dat blijkt uit een onderzoek van de Groene Werkplek.

Een derde van de Rotterdamse kantoren heeft meegedaan aan het onderzoek van De Groene Werkplek, een organisatie die zegt te streven naar een gezonde en aantrekkelijke werkplaats voor iedereen. Aan de hand van negen verschillende thema’s meten eigenaren, beheerder en huurders samen de BREAAM-methodiek.

Opvallend verschil

Naast de gebouwen zelf is ook het beheer van bijna veertig kantoren onderzocht. Hierbij is een opvallend verschil geconstateerd. Zo scoren eindgebruikers die het beheer van hun pand (grotendeels) zelf uitvoeren, gemiddeld veel beter dan een externe vastgoedmanager. Facto, een online platform voor facility professionals, concludeert dat externe managers dus een lagere score behalen over de hele breedte van de duurzaamheidsmeetlat BREAAM.

Rapport

Het rapport en de statistieken van het onderzoek zijn te downloaden op de website van de Groene Werkplek.

Kritiek

Volgens Facto deelden PWC en KPN tijdens de presentatie van het onderzoek hun kritiek op de statische houding van veel gebouweigenaren. Wat voor kritiek? Lees het artikel verder op facto.nl.

Bronnen: Persbericht De Groene Werkplek, Facto