Japans bedrijf komt met nieuwe tool voor energiemonitoring

Japans bedrijf komt met nieuwe tool voor energiemonitoring

Engineersonline komt met het bericht dat het softwarebedrijf Yokogawa de nieuwe softwaretool Energy Performance Analytics (EP-Analytics) introduceert. Een tool die helpt bij de energiemonitoring.

 

Bij de tool wordt er gebruik gemaakt van energieprestatie indicatoren (EnPi, aldus Engineersonline) om te bepalen hoeveel energie is verbruikt in een procesomgeving.

Verbeteren Energieprestatie

De software zou de verschillen tussen EnPI-doelstelling en actuele prestatie identificeren en de gebruiker ondersteunen bij het vaststellen van maatregelen om de energieprestatie te verbeteren, aldus Yokogawa. Bovendien zou de software de huidige energieprestaties vergelijken met de verwachtte prestaties zodat kan worden vastgesteld welke onderdelen en apparatuur niet aan de verwachting voldoen.

Lees het gehele artikel over de softwaretool verder op Engineersonline.nl.

Cursus Energiebeheer Gebouwen

De cursusreeks Energiebeheer Gebouwen die in 2015 opnieuw wordt gehouden, gaat in de eerste twee delen in op de energieprestatie van gebouwen en op energiemonitoring. Het cursusdeel “Energiemonitoring, analyse en beheer’ geeft een gedetailleerd inzicht in de mogelijkheden van energiemonitoring en de analyse van energiedata, als uitgangspunt voor het opstellen van energie besparende maatregelen. Actueel inzicht en ‘near real time’ verbruiksgegevens maken het mogelijk de energieprestatie voortdurend te beoordelen en te bewaken.

Lees meer over de cursus Energiebeheer Gebouwen en reserveer alvast uw deelname. Voor een overzicht van het programma voor 2015 en de in-company mogelijkheden om de cursus te volgen, kunt u de folder hieronder downloaden.

Folder Cursus Energiebeheer Gebouwen 2015 (1 download)

cursus energiebeheer

Bron: Engineersonline