Duurzaamste IKEA winkel opent 18 februari in Zwolle

Duurzaamste IKEA winkel opent 18 februari in Zwolle

Op woensdag 18 februari zal IKEA zijn nieuwste en meest duurzame winkel van alle vestigingen in Nederland openen voor de inwoners van Zwolle en wijde omgeving.

 

Dit maakte storemanager Sandra Schouten vorige maand bekend tijdens een kijkje achter de schermen, aldus IKEA zelf. Zwolle wordt de dertiende vestiging van het Zweedse woonwarenhuis in Nederland.

Energiebesparing

Bij het ontwerp van het gebouw en de voorzieningen zegt het bedrijf zoveel mogelijk rekening te hebben gehouden met het terugdringen van het energiegebruik.  De 5.500 zonnepanelen en negen windmolens op het winkeldak zijn al operationeel. De andere oplossingen voor energiebesparing, zoals een geavanceerd systeem voor Warmte Koude Opslag (WKO), zijn vrijwel gereed voor ingebruikname.

In recordtempo gebouwd

IKEA Zwolle krijgt ca. 30.000 m2 bruto vloeroppervlak en is daarmee een vestiging van middelgrote omvang. Volgens storemanager Sandra Schouten is de bouw zeer voorspoedig verlopen: “Bij mijn weten is dit één van de snelst gebouwde IKEA winkels ooit.”

Voorproefje IKEA Zwolle

Bron en beeld: Persbericht Ikea
Beeld: Youtube