Rockwool komt met passiefhuiskozijn met simpele opbouw

Rockwool komt met passiefhuiskozijn met simpele opbouw

Rockwool presenteert op de BAU in München de Rockframe, een passiefhuiskozijn. Daarbij is opvallend dat, zoals bij veel andere passiefhuiskozijnen wel het geval is, hier niet de kern van het kozijnhout geïsoleerd is, maar dat de opbouw simpeler is gehouden: een houten frame met een laag steenwol er tegenaan geplakt en afgewerkt.

Betaalbaar

Volgens Benjo Daemen, business director, is het altijd een uitdaging om duurzame gebouwen op een kostenefficiënte manier te produceren: “Window frames have been one of the Achilles heels for making sustainable buildings energy efficient in a cost-effective manner. To make this challenge manageable and affordable, ROCKWOOL Group R&D specialists have succeeded in taking our insulation technology one innovative step further. We have developed a weather-resistant profile, ROCKFRAME®, which insulates much better than wood or aluminum facings”.

Award

De Rockframe werd door GlobalInsulation.com al uitgeroepen tot product van het jaar. Het kozijn werd ontwikkeld in samenwerking met twee Duitse kozijnproducenten, Wertbau en Huber & Sohn, en gecertificeerd door onder meer het Duitse Passive House Institute. Voorlopig is de Rockframe alleen verkrijgbaar in Duitsland maar Rockwool verwacht dat er veel interesse zal zijn in de rest van Europa.

Bron: Rockwool, Bouwwereld.

Beeld: Rockwool.