ThermoShield: ‘Isolerende muurverf kan energielabel verhogen’

ThermoShield: ‘Isolerende muurverf kan energielabel verhogen’

Het Haarlemse bedrijf Coateq Coating kreeg onlangs het wereldwijd erkende GreenGuard Gold certificaat voor hun ThermoShield muurverf. In de milieuvriendelijke verf van ThermoShield zit dezelfde technologie die de NASA gebruikte voor het hitteschild van de spaceshuttle. De verf bevat bijzondere keramische bolletjes die onder meer zorgen voor een isolerende- en vochtregulerende werking.

Energielabel

Naar eigen zeggen zou het toepassen van de muurverf een energiebesparing van 20% op kunnen leveren. Zo zou het voor huiseigenaren relatief eenvoudig kunnen zijn het energielabel van hun woning te verhogen. De producent wacht op dit moment nog op opname in de landelijke database met energiebesparende maatregelen voor huizen.

Binnen & buiten

De binnenvariant zou infraroodstraling reflecteren en zorgt ervoor dat ruimtes in de winter sneller en gelijkmatiger opgewarmd worden en langzamer afkoelen. De damp-open buitenverf houdt gevels bij regen waterdicht, voert vocht van binnen af, houdt de warmte beter binnen en gaat minimaal 15 jaar mee. De dakverf werkt als een hitteschild en houdt gebouwen koel in de zomer. “Een paar graden temperatuurverschil kan zo op jaarbasis honderden euro’s op de energierekening schelen”, aldus ThermoShield.

Bron: ThermoShield.

Beeld: Pixabay.